Μείωση τιμών στο καλύτερο εστιατόριο των Ιωαννίνων

 

Το 1970 λίγο έξω από τα Γιάννενα, σε ένα μικρό παραλίμνιο χωριό το "Στρούνι", ο μπάρμπα Θωμάς και η κυρ’ Αριστούλα ανοίγουν το πρώτο καφενείο.

 

Ο χώρος τίποτα άλλο από έναν αχυρώνα. Στον οποίο αλλάζει ο τσίγκος, ανοίγονται παράθυρα, μπαίνει ταβάνι, βάφεται, καθαρίζεται, δημιουργείται μια κουζινούλα και ξεκινάει να λειτουργεί το καφενεδάκι, στο οποίο μπορούσε κάποιος να πιει το καφεδάκι του, το τσίπουρο ή το ουζάκι με μεζέδες που δεν ήταν τίποτα άλλο από λίγη ντομάτα ελιές, τυρί και ψωμί.

 

Στο καφενεδάκι ΑΝΕΜΩΝΑ όπως ονομαζόταν, σταματούσαν και δεκάδες εργάτες οι οποίοι δούλευαν στο εργοστάσιο – σφαγείο ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, που λειτουργούσε τότε στο χωριό. Οι εργάτες έφευγαν νύχτα από τα σπίτια τους για το κουραστικό μεροκάματο στο εργοστάσιο. Τελειώνοντας σταματούσαν για να ξεκουραστούν να φάνε μια μπουκιά και να συνεχίσουν το δρόμο με τα πόδια προς τα γύρω χωριά και τα σπίτια τους.Μην ξεχνάτε είμαστε στην δεκαετία του '70 τα αυτοκίνητα μετριόντουσαν στα δάχτυλα και πράγματα αυτονόητα για την σημερινή εποχή όπως η τηλεόραση ήταν ανύπαρκτα. Γυρνώντας λοιπόν πεζοί και έχοντας μαζί τους κάποιες φορές το δωρεάν κοτόπουλο που τους παραχωρούσε η ΠΙΝΔΟΣ το έφερναν στην κυρ’ Αριστούλα να τους το μαγειρέψει. Δεν υπήρχε όμως ο χρόνος, το κοτόπουλο έπρεπε να μαγειρεύεται γρήγορα γιατί κανένας δεν είχε αρκετό χρόνο μιας και τον περίμεναν και άλλες αγροτικές δουλειές και τουλάχιστον μιας ώρας πεζοπορίας για να γυρίσει σπίτι του με διάφορες καιρικές συνθήκες.

 

Έτσι γεννήθηκε το τηγανιτό κοτόπουλο. Το κοτόπουλο τεμαχίζονταν σε μικρά κομμάτια, τηγανιζόταν και σερβιριζόταν σε πιατέλα, όπου οι μπουκίτσες γινόταν το λαχταριστό φαγητό για τους εργάτες. Το τηγανιτό κοτόπουλο άρεσε πάρα πολύ σε όλους. Οι εργάτες ερχόντουσαν πλέον και με τις οικογένειες τους για να το δοκιμάσουν και αυτές. Η καλύτερη διαφήμιση γίνεται από στόμα σε στόμα και σιγά-σιγά έρχονται και οι πρώτες παρέες από τα Γιάννενα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους.

 

Η κλασική παραγγελία "κοτόπουλο πατάτα τζατζίκι"  έχει δοθεί και καταναλωθεί χιλιάδες φορές. Τζατζίκι 100% δικιά μας παραγωγής από τις δικιές μας αγελάδες, χωρίς ούτε ένα συντηρητικό.  Υπεύθυνος ο μπάρμπα Θωμάς. Υπεύθυνος για τα ζώα και τα κηπευτικά του σπιτιού και του καταστήματος, πατάτες, ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, μαρούλια, μυρωδικά όλα από το ζηλευτό μποστάνι του.  

 

Τα χρόνια περνούνε το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει τα πράγματα αλλάζουν, αυξάνονται οι απαιτήσεις των πελατών αλλά και η δικιά μας ευθύνη στο να παρέχουμε το ποιοτικότερο, σε έναν καθαρό και ευχάριστο χώρο. Το καφενεδάκι η "Ανεμώνα"γκρεμίζεται και μετά από 8 μήνες τη θέση του παίρνει το "Εστιατόριο ο Φώτης".

 

Δημιουργείται ένας νέος χώρος φτιαγμένος με πολύ μεράκι αλλά και όλον εκείνον το τεχνολογικό εξοπλισμό στον οποίο παρέχει ασφάλεια των τροφίμων και της ποιότητας μαγειρέματος αλλά και ένα ευχάριστο ζεστό περιβάλλον για τους πελάτες. Η κουζίνα εμπλουτίζεται με δεκάδες άλλα προϊόντα και φυσικά με το σπεσιαλιτέ μας τηγανιτό κοτόπουλο.

 

Άνθρωποι εργάτες, υπάλληλοι, καταστηματάρχες, επιστήμονες, ηθοποιοί, πολιτικοί,άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, σε όλους αυτούς χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  που επανειλημμένως μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ένα ακόμα πιο μεγάλο ευχαριστώ χρωστάμε στους φανατικούς μας πελάτες που ενώ δοκίμασαν πολλά εστιατόριαέχουν επιλέξει εμάς, πρώτους στην λίστα των προτιμήσεών τουςχρόνια τώρα. Επέλεξαν εμάς για την ποιότητα, την καθαριότητα την εξυπηρέτησηκαι τις τιμές μας. Επέλεξαν εμάς για το γεύμα τους, για τη χαρά ή τη λύπη της ζωής τους,για να κεράσουν τον φιλοξενούμενότους, να φάνε κουβεντιάζοντας τα επαγγελματικά τους ή για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα γεύμα στο τέλος μια κουραστικής ημέρας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλη η πόλη έχει περάσει και έχει γευτεί το τηγανιτό κοτόπουλο. Μας τιμούν ιδιαιτέρως και μας γεμίζουν δύναμη και χαρά, οι περιγραφές - αναμνήσεις πελατών που ζουν τώρα μακριά από την πόλη μας,για τις  όμορφες στιγμές που πέρασαν στο κατάστημά μας, ζώντας και εργαζόμενοιπαλαιότερα στην πόλη είτε σπουδάζοντας στα Ιωάννινα τη δεκαετία του 1980 και μετά.

 

Μια ολόκληρη περιοχή έχει ταυτίσει το όνομά της με το τηγανιτό κοτόπουλο. 45 χρόνια πείρας και ευθύνης συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και χαρά να μαγειρεύουμε για όλους εσάς. Σας ευχαριστούμε για αυτή την επιλογή σας.

 

QR Code

Σκανάρετε την επαγγελματική μας κάρτα από το κινητό σας.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.